piątek, 14 października 2016

Papryka faszerowana fetą z orzechami



Nie udało ni się zdobyć papryki gatunku "pomidorowa". Ale kupiłam kilka zwykłych małych papryk i okazało się, że są równie dobre.
Oto ekspresowo wymyślony farsz:
ser feta
jajko
oliwa
łyżeczka cukru
posiekany niewielki kawałek papryki (bo jedna się nie nadawała do faszerowania)
łyżeczka oliwy z chili
Zmielone orzechy włoskie (około pół szklanki już po zmieleniu)
To wszystko wymieszałam, wepchnęłam do papryk (i trochę jako "czapa" na wierzchu), i wsadziłam do piekarnika na ok. 180st./ na ok 40. min. Piekły się w zamkniętym szklanym naczyniu i puściły bardzo dużo sosu (który wylałam). Podane na ciepło ale nie gorąco, z jęczmiennym chlebem na zagryzkę. Baaaardzo dobre.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz