czwartek, 8 września 2016

twarogowo-paprykowa sałatka J

Najlepsza tego typu sałatka jaką kiedykolwiek jadłam - oto przepis podany przez niecenionego Jaroslava:
przepis jest taki:

- 4 czerwone papryki,
- 5-6 ząbków czosnku (tak, tak),
- kostka twarogu (250 g),
- 2 żółtka *ugotowanych* jajek,
- oliwa,
- 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki,
- sól,
- natka pietruszki
- (dla chętnych: trochę posiekanej ostrej papryczki),

Papryki upiec, odstawić pod przykrycie. Obrać ze skórek i drobno
pokroić. Czosnek drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę. Ser i
żółtka rozdrobnić. Wszystkie składniki wymieszać, dodać oliwę (na oko,
ale raczej nie żałować, sałatka powinna być trochę tłusta), dodać
przyprawy.

O, i już!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz